Yalnız Mesajı Göster

Kazandibi Tarifi Yapimi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazandibi Tarifi Yapimi



Kazandibi

1 litre süt
125 gr pirinç unu
250 gr toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı pudra şekeri
50 gr tereyağı

Soğuk süt, toz şeker, pirinç unu tencereye konur, orta ateşte karıştırarak pişirilir, muhallebi kıvamı alınca vanilya katılır, ateşyen alınır, uygun büyüklükte fırın kabı, tereyağı ile yağlanır, üzerine pudra şekeri serpilir Daha sonra üzerine muhallebi dökülür
Fırının sadece alt kısmı yakılır Fırın kabı fırına verilir Alttan yukarı doğru kahverengi kabarcıklar çıkmaya başlayınca fırından alınır
Biraz ılıyınca çabuk ayrılması için kab soğuk suya oturtulur, kare şeklinde kesilir, spatulayla alınır, servis tabağına rulo şekli vererek yerleştirilir

Kazandibi

4 su bardağı süt,
250 gram şeker
125 gram pirinç unu
vanilya,
pudraşekeri

4 su bardağı sütü bir tencereye koyup kaynatın Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırarak süte ilave edin Karıştırmaya devam ederek 15 dakika daha pişirin ve vanilyayı ekleyerek ateşten indirin Hafifçe yağlanmış ve üzerine pudraşekeri serpilmiş tepsiye dökün Altının kahverengi olması için sadece altı yanan fırında veya ocakta döndürerek kızartın
Kazandibinin tepsiden kolayca ayrılabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suyun içine oturtun 1-2 dakika tuttuktan sonra soğumaya bırakın İyice soğuduğunda tatlıyı kare veya dikdörtgenlere bölün Bir spatula yardımı ile kaldırıp, ikiye katlayın Yanık kısmı üste gelecek şekilde servis yapın

Kazandibi

6 kişilik Gerekli malzeme:
4 su bardağı süt
15 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
15 gr margarin
1 çay bardağı file badem
Tepsî için:
15 gr margarin
3 çorba kaşığı tozşeker

Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın 15 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın Kısık ateşte karıştırarak ısıtın Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin
Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave eritin İyice karıştırıp ocaktan alın Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklice dilimleyin Servis yapın

KAZANDİBİ

Malzeme :
1 lt süt,
250 gr şeker,
125 gr pirinç unu veya 150 gr pirinç,
vanilya,
15-20 gr pudra şeker

Yapılışı:
1- Sütü temiz bakır bir tencereye koyup kaynatınız
2- Sonra şekeri ve azıcık sıcak suyu ıslatılmış pirinç ununu veya hazırladığınız subyeyi katınız
3- Mütemadiyen karıştırarak 10-15 dakika pişiriniz
4- Hafif yağlanmış ve ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye boşaltıp yayınız
5- Altının kızarması için hemen sıcak bir fırına veya ateş üzerine koyup altının kazınmasını ve şekerin yanmasını temin ediniz
6- Altının tamamen kızarmasını temin ettikten sonra altının hemen kalkması için tepsiyi ateşten aldıktan sonra derhal tepsinin altını soğuk suya batınnız
7- Soğuk suda tepsinin altını 1-2 dakika tuttuktan sonra alıp muhallebiyi soğumaya bırakınız
8- Muhallebi iyice soğuyunca kare veya dikdörtgenlere kesip yatay bir spatülle yanık kısmı kazıyarak muhallebileri kaldırıp 2'ye katlayınız
9- Yanık kısmı üste gelmek üzere servis tabağına veya birer kişilik tatlı tabaklarına koyup servis yapınız

KAZANDİBİ

2 litre süt
2,5 su bardağı toz şeker
1 yumurta
8 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

Nişasta ve yumurtayı buyükçe bir kaba koyunuz 2 su bardağı sütle iyice eziniz Sütün tamamını katıp orta haraketli ısıda karıştırarak pişiriniz Şekerini ve vanilyasını katıp bir kaç taşım kaynatanız 30-35 cm lik kenarlı bir tepsiyi ocak üzerinde kızdırınız Hazırlanan muhallebiyi kızgın tepsiye döküp muntazam yayınız Harlı ateş üzerinde muhallebiyi tahta kaşıkla karıştırarak (kaşık tepsiye temas etmemelidir) ve arada tepsinin yerini değiştirerek altının kızarmasını sağlayınız Tepsiyi serin bir yerde biraz bekletiniz Dilimlere keserek pasta küreği ile alıp tabaklara ters çeviriniz

KAZANDİBİ

Malzeme:
1 kg süt
1 su bardağı seker
2 kaşık mısır nişastası
2 kaşık pirinç unu

Yapılışı:
Sütü şekerle bir tepsiye koyup, ateşe oturtun Ayrı bir tabakta 2 kaşık şeker, mısır nişastası ve pirinç ununu karıştırın Süt ılınınca bu karışımı ilâve edin Kısık ateşte karıştırarak, dibi tutuncaya kadar pişirin Kokunca söndürün Dibini kazıyarak küçük rulolar yapıp, tabağa koyun

KAZANDİBİ

1 su bardağı şeker
1 litre süt
5 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı margarin
Bir miktar pudra şekeri

Bir tencereye pirinç ununu koyup, kısık ateşte hafif saranncaya kadar kavurun, Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, göz göz olana kadar pişirin Bir tepsiyi yağlayıp, pudra şekeri serpin Un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın
Üzerine tatlıyı döküp, soğumaya bırakın Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartın Soğuduktan sonra kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alarak servis yapın

KAZANDİBİ

MALZEMESİ:
1 kg süt,
125 gr pirinç unu,
1 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 paket vanilya

Kaynayan süte şekeri koyun Sütü devamlı karıştırarak pirinç ununu yavaş yavaş katın ve vanilyayı ekleyin 15 dk karıştırarak pişirin
Hafif yağladıktan sonra üzerine pudraşekeri serpilmiş bir tepsiye, kıvamlı hale gelen sütü yayın Ocağın üzerinde altını kızartın Tatlının dibi yanınca tepsiyi ocaktan alıp soğuk su üzerine oturtun Soğuduktan sonra dikdörtgen şeklinde kesilmiş parçaları ikiye katlayıp tatlı tabaklarına koyun

Kazandibi

8 bardak süt
3 bardak şeker
5 kaşık nişasta
Üzerine tarçın

Süte, şekeri katıp kaynatın Nişastayı soğuk suda eritin ve süte karıştırın Bir taşım kaynatıp söndürün Bir tepsinin altına toz şeker serpin ve yapılan muhallebiyi tepsiye boşaltın Ateşe koyun Ateşteki tarafı kendinize doğru ıspatulayı çekerek her tarafını öyle ateşte çevirin Ve soğumaya bırakın Soğuyunca kesip ters çevirin ve tarçın döküp servis yapın

KAZANDİBİ

Malzemeler
-15 kilo süt
-6 çorba kaşığı pirinç unu
-3 çorba kaşığı nişasta
-1,5 su bardağı şeker
Tepsi için:
-3 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı

Malzemeleri tencereye koyup karıştırın Muhallebi kıvamına getirin Püf nokta olan aliminyum tepsiye yağla şekeri dökün Üzerine muhallebinin dörtte birini (çok az) dökün ve tepsiye yayarak kızarmasını sağlayın ve ateşte karamel haline getirin İyice olduktan sonra kalan diğer muhallebiyi üzerine döküp iyice yayın Akşamdan sabaha kadar dolapta bekletin Aliminyum tepsiye yapışan muhallebi kendini bırakacaktır Dikdörtgen şeklinde kesip ortadan ikiye katlayıp servis yapın
(Not: Kazandibinin kalınlığı 2 cm i geçmesin)
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla