Konu
:
Kazandibi Tarifi Yapimi
Yalnız Mesajı Göster
Kazandibi Tarifi Yapimi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Kazandibi Tarifi Yapimi
Kazandibi Tarifi
7 bardak süt
1,5 kahve fincanı pirinç unu
3/4 kahve fincanı nişasta
1/2 kahve fincanı toz şeker
1,5 bardak su
1 kahve kaşığı tuz
200 gr pudra şekeri
1 kahve fincanı gül suyu
Malzeme ile ilk önce su muhallebisi yapılır ve tencere ateşten indirilir
Muhallebi soğumadan yayvan ve kenarlı bir tepsiye 1,5 pamak kalınlığında dökülür ve yeniden kuvvetli ateş üzerine oturtulur
Burada altının iyice tutmasına dikkat edileceği için, tepsi daima çevirilmelidir
Tepsi çevrile çevrile muhallebinin altı iyice tutunca ateşten indirilir ve 3 - 4 saat soğumaya bırakılır
Tepsi soğuyunca kazandibi dört köşe parçalar halinde kesilir, bir bıçakla altları kazınır gibi tepsiden alınır ve alt üst edilerek tabaklara konulur
Üzerine pudra şekeri serpilip gülsuyu gezdirildikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul