Yalnız Mesajı Göster

Kazandibi Tarifi Yapimi

Eski 10-29-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazandibi Tarifi Yapimi



Kazandibi Tarifi

Malzeme:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Buğday Nişastası
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 çorba kşaığı Teremyağ

Sütü geniş bir tencerede tahta spatulayla karıştırarak kaynatın Pirinç unu ve buğday nişastası ilave edip karıştırmaya devam edin 15 dakika koyulaşıncaya kadar pişirip önceden haşlanıp ılıttıktan sonra çok ince tel tel didiklenmiş tavuk göğüs etini ekleyin 10 dakika karıştırarak pişirin Tozşekeri ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak 15 dakika daha pişirin Alüminyum tepsiyi Teremyağ ile yağlayın Pudraşekeri serpiştirin Muhallebinin yarısını ekleyin Ocakta spatula yardımıyla karıştırarak kızartın Kalan muhallebiyi üzerine döküp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kazandibini büyük bir rulo şeklinde sarın İstediğiniz büyüklükte kesip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla