Konu
:
Kazandibi Tarifi Yapimi
Yalnız Mesajı Göster
Kazandibi Tarifi Yapimi
10-29-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Kazandibi Tarifi Yapimi
Kazandibi Tarifi
750 gr (3 su bardağı) toz şeker
2 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı nişasta
1600 gr (8 su bardağı) süt
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı tarçın
Büyükçe bir tencereye sütü koyup kaynatınız
Kaynayan süte şekeri ekleyip, karıştırarak eritiniz
Karışımı ağır ateşte kaynamağa bırakınız
Genişçe bir kaba yumurta sarılarını koyunuz
Aynı kaba nişasta ile pirinç ununu karıştırarak eleyiniz
2 bardak suyu da hafifçe ekleyip, karışımı pürüzsüz bir hale getiriniz
Kaynamakta olan süte nişastalı karışımı azar azar döküp iyice yediriniz
Sonra karışımı 7-8 dakika, boza kıvamına gelene kadar pişiriniz
Orta boy düz bir tepsiye karışımı 2-3 cm kalınlığında diziniz
Tepsiyi ağır ateş üstüne oturtup devamlı tepsiyi çevirerek kazandibinin altının kızarmasını sağlayınız
8-10 dakika sonra tepsiyi ateşten indiriniz
Kazandibini bir kenara bırakıp soğumasını sağlayınız
Kazandibi soğuduktan sonra 4'er cm'lik karelere bölüp ince bir bıçakla kesiniz
Kazandiplerinizi yanık kısımı üste gelecek biçimde katlayınız
Pudra şekeri ile tarçını iyice karıştırınız
Kazandibini servis etmeden önce üstüne pudra şekerli tarçın serpip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul