Konu
:
Kazandibi Tarifi Yapimi
Yalnız Mesajı Göster
Kazandibi Tarifi Yapimi
10-29-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
Kazandibi Tarifi Yapimi
Kazandibi Tarifi
GEREKLİ MALZEME
4 bardak halis süt
1 fincan pirinç unu
1 fincan nişasta
1 bardak toz şeker
1 fiske tuz
YAPILIŞI
1
Süt iyice kaynatılır, şekeri konur yine kaynatılır
2
Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte soğuk su ile duruca eritilir
3
Kaynayan şekerli sütten birkaç kaşık pirinç unlu nişasta eriyiğine konur, hemen karıştırılır
4
Üç numaradaki bu karışım kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırılarak akıtılır
Bir tahta kaşıkla dibini de kazıyarak çabuk çabuk 20-30 dakika kadar iyice muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirilir
5
Kalınca bir tepsiye gayet hafif yağ (sade yağı olursa daha iyi olur) sürülür
Pişen muhallebi bir buçuk parmak kalınlığında düzgünce dökülür
6
Kızgın ateş üzerinde kenarlardan başlayarak tepsiyi çevire çevire altının yanık bir hal alması temin edilir
Bu işlem biraz beceri isteyen bir iştir
Dibinin her tarafı güzelce tutturulduktan sonra ateşten alınır
İyice soğumaya terk edilir
Hatta buzdolabına konur
Kare halinde parçalara kesilir
Bir ıspatula ile dibi kazınarak alınır, servis tabağına ters yüz edilerek konur
Üzerine gül suyu dökülür
NOT:
Kazandibi fırında pişirilirse fırının yalnız altı yakılır ve yalnız altı kızartılır
Fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi soğuk suya oturtularak, soğutulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul