Yalnız Mesajı Göster

Kazandibi Tarifi Yapimi

Eski 10-29-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazandibi Tarifi Yapimi



4 su bardağı süt

1 çay bardağı pirinç unu

1 çay bardağı nişasta

1,5 su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

100 gr margarin

Tepsiye dökmek için Tozşeker

Margarin

Pirinç unu ve nişastayı kuru kuruya karıştırdıkton sonra, bir bardak sütü karıştırmayı bırakmadan içine ilave edip iyice çırpalım Kalan sütü bir tencereye koyup ocağa oturtalım Ilınmaya başlayınca nişastalı sütü tencereye ilave edip aynı yöne karıştırarak koyulaşıncayo kadar pişirelim

Şekeri de katıp bir iki dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ocaktan indirelim Eğer arzu ediyorsak, vanilyayı katalım

30-35 cm çapında bir tepsiyi bol yağ ile yağlayalım ve üzerine bolca tozşeker serpelim

Koyu kıvamdaki muhallebiyi, yavaşça tepsiye dökelim

Tepsiyi ocağın üstüne oturtup orta sıcaklıktaki ateşte çevire çevire dibindeki şeker yanıp da karamelleşinceye kadar pişirelim

Tatlının kolay çıkabilmesi için tepsiyi ocaktan alır almaz içinde soğuk su olan daha büyük bir tepsinin içine yerleştirelim Biraz soğuduktan sonra, tatlıyı buzdolabına koyup iyice soğutalım

Dört köşe kesip alttaki yanık kısımlan üste gelecek şekilde tabaklara çıkartarak servis yapalım

Not: Yazın üzerine dondurma koyarak farklı bir lezzet de yakalayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla