Konu
:
İrmik Kaşık Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Kaşık Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Kaşık Helvası Tarifi
İrmik Kaşık Helvası Tarifi
2 bardak kalın irmik
1,5 bardak tereyağı
2,5 bardak toz şeker
5 bardak süt
1 kahve kaşığı iç badem
2 kahve kaşığı vanilya tozu
Küçük bir tencereye iç badem ve su konulduktan sonra 6 - 7 dakika kaynatılır
Sonra tencere ateşten indirilir, suyu boşaltılıp soğuk su ile bademler yıkandıktan sonra iç kabukları ayıklanır ve uzunluklarına doğru ikiye kesilerek bir tarafa bırakılır
Bir tencere alınarak içine yandaki ölçülere göre tereyağ konulur, bademler aktarılır ve hafif ateş üzerinde daima karıştırmak suretiyle bademler 3 dakika kavrulur
Sonra aynı tencereye irmik ilâve edilerek 40 - 45 dakika hiç durmadan karıştırılmak suretiyle kavrulur
Bademler pembeleşip irmiklerin meyanesi gelince ateşten indirilir
Daha sonra iki boş tencere alınarak süt bu iki tencereye eşit olarak bölünür
Birisine toz şekeri ve vanilya tozu konularak her iki tencere de kaynatılır
Bundan sonra şekersiz süt irmiğin üzerine dökülür ve iyice karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte 20 dakika demlendirilir
Bu süre dolunca tencereye vanilya ve şekerli süt ilâve edilerek iyice karıştırılır, sonra tencere ateşten indirilir ve yarım saat ılınmaya bırakılır
İrmikler ılınınca, tencere yeniden iyice karıştırılır
Bir çorba kaşığı ile helvalar alınarak büyükçe bir tabağa kaşığın içi biçiminde şekiller verilerek yuvarlak kısım yukarıya gelecek şekilde helvalar sıralanır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul