Konu
:
Karakuş Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karakuş Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Karakuş Tatlısı Tarifi
Karakuş Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
1/2 kg
irmik
2 bardak süt
1 adet yumurta
1/2 kg
ceviz içi
1 bardak şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
yeterince un
Şurup için:
6 bardak şeker
5 bardak su
1/2 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Bir gece önceden irmik ılık süt ile ıslatılır
Üzerine yağ ve yumurta eklenerek, yoğrulur
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar üzerine un serpilir
Hazırlanan hamur 8 eşit parçaya bölünür ve üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir
Bezeler tek tek üzerine un serpilerek açılır
Açılan yufkaya dövülmüş ceviz içi ve limon rendesi serpilir
Tekrar oklavaya sarılarak rulo haline getirilir ve baklava dilimi şeklinde kesilir
Diğer taraftan şurup malzemeleri kaynatılarak soğutulur
Kesilen karakuşlar bol yağda kızarıncaya kadar pişirilerek şerbetin içine atılır
El ile bastırılarak şekeri emmesi sağlanır
Bu tatlı yapılırken iki ayrı tava kullanılmalıdır
Her kızartmadan sonra yağ süzülmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul