Konu
:
Binbir Çeşit Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Binbir Çeşit Armut Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Binbir Çeşit Armut Tatlısı Tarifi
Binbir Çeşit Armut Tatlısı Tarifi
1 tane kurutulmuş kırmızı biber
1 dal biberiye
1 tane defne yaprağı
2 adet yıldız anason
2 çubuk tarçın
3 karanfil
1 tane limon suyu ve kabuğunun rendesi
1,5 bardak toz şeker (90 gr)
2 çorba kaşığı bal(30 gr)
2,5 bardak su (500 ml)
1 armut (kişi başı)
Carte dOr Bitter Çikolatalı Dondurma
Kırmızı biberin kabuğunu çıkarıp geniş bir tencereye koyun
Biberiye, defne, anason, tarçın, karanfil, limon suyu ve kabuğunun rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın
Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyup tencereye yerleştirin ve eşit şekilde pişmeleri için tencerenin ağzını kapayacak şekilde yağlı kağıt kesip kaplayın
Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dk pişirip kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın
Tencerede kalan suyu yarıya inene kadar yüksek ateşte kaynatıp armutların üzerine ekleyin ve soğumaya bırakın
Yanına Carte dOr Bitter Çikolata Parçalı Dondurma ve bolca pişmaniye ilave ederek servis yapın
İsteğe göre çikolatalı sos ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul