Yalnız Mesajı Göster

Dokuz Kaşık Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dokuz Kaşık Tatlısı Tarifi



dokuz kaşık tatlısı Yapılışı Mazemeleri

dokuz kaşık tatlısı

Malzemeler:

• 1 Litre soğuk süt

• 1 Su bardağı toz şeker

• 1 Adet yumurta

• 1 Tatlı kaşığı toz vanilya

• 1 Su Bardağı irmik

• 150gr Antep Fıstığı

Hazırlanışı:

Sütü bir tencereye alınYumurtayı sütün içine kırıp iyice çırpınİrmiği ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşde pişirinKoyulaşmaya başlayınca vanilini ekleyip karıştırın ve tencereye ocaktan alınKabuğu soyulmuş fıstıkları ince toz kıvamına gelinceye kadar çekinToz haline gelen fıstığın yarısını tatlıya ekleyip karıştırınTatlıyı dibi ısıtılmış servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakınSoğuduktan sonra tatlınızı buzdolabına koyun ve 1 saat kadar bekletinTatlıalrı düz tabaklara ters çevirerek çıkarıp,üzerlerine elinizde kalan çekilmiş fıstığı serpin ve servis yapın

Özellikle yazları yenebilecek güzel bir sütlü tatlıdır, hafiftir Üzerine portakal kabuğu, erimiş çikolata dökerek ya da tarçın ve hindistan cevizi serperek değişik tatlar yakalayabilirsiniz Halk arasında Prenses Tatlısı ya da 9 Kaşık Tatlısı olarak da bilinir

Alıntı Yaparak Cevapla