Konu
:
Dokuz Kaşık Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dokuz Kaşık Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dokuz Kaşık Tatlısı Tarifi
dokuz kaşık tatlısı Yapılışı Mazemeleri
dokuz kaşık tatlısı
Malzemeler:
• 1 Litre soğuk süt
• 1 Su bardağı toz şeker
• 1 Adet yumurta
• 1 Tatlı kaşığı toz vanilya
• 1 Su Bardağı irmik
• 150gr Antep Fıstığı
Hazırlanışı:
Sütü bir tencereye alın
Yumurtayı sütün içine kırıp iyice çırpın
İrmiği ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşde pişirin
Koyulaşmaya başlayınca vanilini ekleyip karıştırın ve tencereye ocaktan alın
Kabuğu soyulmuş fıstıkları ince toz kıvamına gelinceye kadar çekin
Toz haline gelen fıstığın yarısını tatlıya ekleyip karıştırın
Tatlıyı dibi ısıtılmış servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra tatlınızı buzdolabına koyun ve 1 saat kadar bekletin
Tatlıalrı düz tabaklara ters çevirerek çıkarıp,üzerlerine elinizde kalan çekilmiş fıstığı serpin ve servis yapın
Özellikle yazları yenebilecek güzel bir sütlü tatlıdır, hafiftir
Üzerine portakal kabuğu, erimiş çikolata dökerek ya da tarçın ve hindistan cevizi serperek değişik tatlar yakalayabilirsiniz
Halk arasında Prenses Tatlısı ya da 9 Kaşık Tatlısı olarak da bilinir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul