Konu
:
Kırık Helva Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kırık Helva Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırık Helva Tarifi
Kırık Helva Tarifi
MALZEMELER:
2
5 su bardağı nişasta
1
5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
2
5 su bardağı soğuk su içine 1
5 su bardağı nişasta koyup karıştırın
Üzerine şeker ekleyip eriyinceye kadar yine karıştırın
Daha sonra kalan nişasta ve suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin
Tavada ısıttığınız yağın üstüne soğuk karışımı döküp 2-3 dakika karıştırmadan koyulaşmasını bekleyin
Tavanın çevresinde kabarcıklar oluştuğunda ısıyı biraz düşülün, koyulaştığında ateşi iyice kısın
Tahta kaşıkla yavaş yavaş ezmeden parçalayacak biçimde karıştırın
Helvanın rengi saydamlaşıp hafif pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin
Üstüne tarçın serpip sıcak ya da soğuk
servis
yapabilirsiniz
Not: Kırık helva, şeker yerine pekmez kullanılarak da yapılabilir
Daha kıtır olması istenirse pembeleştikten sonra kavurmaya devam edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul