Yalnız Mesajı Göster

Kırık Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırık Helva Tarifi



Kırık Helva Tarifi

MALZEMELER:
25 su bardağı nişasta
15 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
25 su bardağı soğuk su içine 15 su bardağı nişasta koyup karıştırın Üzerine şeker ekleyip eriyinceye kadar yine karıştırın Daha sonra kalan nişasta ve suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin Tavada ısıttığınız yağın üstüne soğuk karışımı döküp 2-3 dakika karıştırmadan koyulaşmasını bekleyin Tavanın çevresinde kabarcıklar oluştuğunda ısıyı biraz düşülün, koyulaştığında ateşi iyice kısın Tahta kaşıkla yavaş yavaş ezmeden parçalayacak biçimde karıştırın Helvanın rengi saydamlaşıp hafif pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin Üstüne tarçın serpip sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz

Not: Kırık helva, şeker yerine pekmez kullanılarak da yapılabilir Daha kıtır olması istenirse pembeleştikten sonra kavurmaya devam edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla