Yalnız Mesajı Göster

Fındık Ve Çikolata Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Ve Çikolata Tatlısı Tarifi



Fındık ve Çikolata Tatlısı Tarifi

125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı

125 gr sütsüz (bitter) çikolata

2 çorba kaşığı su

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya esansı

125 gr (1 su bardağı) kendi kendine kabaran un

kahve kaşığının ucuyla tuz

2 yumurta

60 gr (1/3 su bardağı) fındık (ince kıyılmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız 20 cm'lik bir tepsiyi 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız

Çikolata, su ve tereyağı orta boy bir tencereye koyup hafif ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak eritiniz Tencereyi ateşten alınız Şeker ve vanilya esansını ekleyip soğuması için bir kenara bırakınız

Orta boy bir kaseye unu eleyip tuzu katınız; çikolata karışımını yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz İyice çırpınız Son olarak kıyılmış fındığı katıp, karışımı yağlamış olduğunuz tepsiye boşaltınız

30-35 dakika, bir bıçak batırdığınız zaman temiz çıkana kadar, pişiriniz Soğuyunca karelere kesip servis ediniz

Not: Bu Amerikan tatlısı karelere kesilip çay ya da dondurma ile servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla