Konu
:
Çilekli Kıtır (Crumble) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Kıtır (Crumble) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Kıtır (Crumble) Tarifi
Çilekli Kıtır (Crumble) Tarifi
Malzemeler
Hamur kısmı için:
• 1+1/4 su bardağı un
• 1/3 su bardağı şeker
• 1/3 su bardağı kahverengi şeker
• 1/4 çay kaşığı tuz
• 125 gr
tereyağı, soğuk
Meyve kısmı için:
• 750 gr
çilek
• 1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı un
• 2 çorba kaşığı şeker
• Yarım limonun suyu
Yapılışı
1
Fırınınızı önceden 190Cde ısıtın
2
Bir mutfak robotunun haznesine unu, tuzu ve şekerleri koyup karıştırın
3
Tereyağını minik küpler halinde kesip unlu karışıma ekleyin ve yavaş aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın
Hamurun bir araya gelmemesine özen gösterin (çok çok iri kum taneleri kıvamında olacak)
Oda sıcaklığında bir kenarda bekletin
4
Çilekleri yıkayın, çok iyi süzün (yoksa fazla sulanacaklardır), sap kısımlarını kesin ve dörde bölün
Üzerine yarım limonun suyunu sıkın, unu ve şekeri ekleyin, karıştırın
Bir fırın kabının altına çilekleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin
5
Tepesine hamur karışımını dökün (döktükten sonra bastırmayın)
6
Hamur kısımının tepesi kahverengileşene kadar, yaklaşık 30-40 dakika fırında pişirin
7
Fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra ılık servis yapın
Not:
Buzdolabında 4 gün kadar tazeliğini korur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul