Konu
:
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi
İçi Dolu Parmak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Hamuru için;
125 gram yumuşak margarin
1 adet yumurta
yarım çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı irmik
aldığı kadar un
İçi için;
5 adet ceviz
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
biraz tarçın
Şerbeti için;
2 bardak toz şeker
2
5 bardak su
2-3 damla limon suyu
En üstü için;1 su bardağı irmik
Hazırlanışı
İlk önce şerbeti hazırlayın
Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte yoğunlaşsın
Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın
Hamur için olan malzemeyi bir kaba alın ve iyice yoğurun
Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin
Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz
15 Dakika dinlendirin
Ceviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte şekli verin
Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın
Yağlanmış tepsiye dizin
180 Derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin
İyice soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün
Tatlı iyice soğuyunca servis yapın
Not:Bu tatlıyı daha önce yediğimde içi boş yedim ve bana yavan geldi
Bende Kıbrısta içi dolu diye bir tatlı vardı onun iç harcını bu tatlıya yaptım böylesi daha güzel oldu
İsteyen içini boş bırakabilir yani…İçi için evinizdeki badem ve fıstığı da katabilirsiniz bende ikisi vardı aslında içi doluda bütün kuru yemişler bir araya katılır
Fındık,fıstık,badem ve ceviz ezmesiyle de yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul