Konu
:
Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Armut Tatlısı Tarifi
Gereçler:
4 armut, orta boy
25 gr tereyağı ya da margarin
4 yemek kaşığı şeker
75 gr elma şuyu ya da su
1/2 kg vanilyalı çikolata
4 ceviz ya da kıyılmış fındık
Armutları yıkayıp, ortalarını temizleyin
Keskin bir bıçakla, tam ortalarındaki kabuğu kesin
(Enlemesine ve ancak yarık biçiminde bir kesik) Armutları bir tepsiye dizip, ortalarına şeker doldurun
Tepsinin dibini örtecek kadar armut suyu ya da su koyun
Armutların üstüne bir tabaka yağlı kağıt, ya da alüminyum kağıt örtün
Önceden ısıtılmış fırında armutlar yumuşayana dek pişirin
(Fazla pişmemesine de özen gösterin
) Fırından çıkarıp, kabuklarını çıkarın ve tatlı tabaklarına birer adet yerleştirin
Tepsinin dibindeki suyu biraz koyulaşıp şurup kıvamına ulaşana dek kaynatırken, armutların soğumasını önleyin
Her armutun üstüne şuruptan kaşıkla dökün ve üzerine de bolca dondurma koyun
Birer yarım ceviz ya da kıyılmış fındık - fıstıkla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul