Yalnız Mesajı Göster

Bademli Revani Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Revani Tarifi



Bademli revani

8 kişilik Malzemesi
25 çorba kaşığı margarin
100 gr çekilmiş badem
45 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı un,
9 yumurta
35 kahve fincanı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker,
35 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süsleme için:
2 çorba kaşığı hindistancevizi

25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun
Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın
Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla