10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakaolu Rulo Pasta Tarifi
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
200 gram bitter çikolata
Bir yumurtanın sarısını beyazından ayırıp, beyazını büyük bir kabın içine koyalım
Diğer yumurtayı, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, tozşekeri ve alabildiğince unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım
Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, üzerine nemli bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirelim
Çikolatayı benmari usulü eritelim
Fındıkları da irice dövelim
Hamurun üçünü de dikdörtgen şeklinde ve 1 cm kalınlığında açalım
Üzerine erimiş çikolata sürüp, bolca kıyılmış fındık serpiştirelim
Bu üç hamuru da üst üste koyup, sigara böreği gibi saralım
Yağlanmış fırın tepsisine kat yeri alta gelecek şekilde yerleştirelim
Ayırdığımız yumurta sarısını 1 kaşık sıvıyağ ile çırpıp, üzerine sürelim
Önceden ısıtılmış 170°C'li fırında kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkınca kalan erimiş çikolatayı üzerine yayıp, kıyılmış fındık ile süsledikten sonra soğumasını bekleyelim
Dilimleyerek servis yapalım
|
|
|