Konu
:
Belluriye Tarifi ( Hatay )
Yalnız Mesajı Göster
Belluriye Tarifi ( Hatay )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Belluriye Tarifi ( Hatay )
Belluriye Tarifi ( Hatay )
MALZEMELER
200 gr
sade yağ
800 gr
tel kadayıf (sütle hazırlanmış)
1 çorba kaşığı gül suyu
4 çorba kaşığı pudra şeker
1 tatlı kaşığı bal
50 cm
çapında tepsi
400 gr
çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için:
1250 gr
şeker
650 gr
su
1/2 çay kaşığı
limon
tuzu
YAPILIŞI
Yağın içine bir tatlı kaşığı bal katılıp karıştırılır ve tepsiye yayılır
Buzdolabında yağın donması beklendikten sonra buzdolabından çıkarılır ve tel kadayıfları hiç kırılmadan kurdele şeklinde ele alınıp boydan boya mermer üzerine yayılır
Birleşim yerindeki ek
hamur
parçası alınır
Yine kırmadan tümünü kar topu şeklinde iki avucunuzun arasında kuwetlice bastırarak yuvarlayıp tekrar açılır
Kurdeleleri tepsiye döşenir
Üzerine gül suyu ile karıştırılmış fıstığı yayıp, üstüne kalan kadayıf aynı yöntemle döşenir
Çok yavaş ocak ateşinde altı kızarıncaya kadar pişirin
Kaynar olarak şurup dökülür
Soğuduktan sonra kare porsiyonlara bölünerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul