Konu
:
Hamsiköyü Sütlacı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsiköyü Sütlacı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsiköyü Sütlacı Tarifi
Hamsiköyü Sütlacı Tarifi
MALZEMELER:
Sütlaç için:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
Zerde için:
1 çay bardağı pirinç
3/4 su bardağı şeker (3'e bölünecek)
3 bardak su
HAZIRLANIŞI:
Kaynayan süte yıkanmış pirinçleri ekleyin
Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin
Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alın
Sütlacı, kâseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın
Zerdenin hazırlanışı: Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin
Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte birini ekleyin
Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edin
Kalan şekeri de ekleyin
Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğuttuğunuz sütlaçların üzerine ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul