Yalnız Mesajı Göster

Hamsiköyü Sütlacı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsiköyü Sütlacı Tarifi



Hamsiköyü Sütlacı Tarifi

MALZEMELER:
Sütlaç için:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
Zerde için:
1 çay bardağı pirinç
3/4 su bardağı şeker (3'e bölünecek)
3 bardak su

HAZIRLANIŞI:
Kaynayan süte yıkanmış pirinçleri ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alın Sütlacı, kâseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın Zerdenin hazırlanışı: Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte birini ekleyin Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edin Kalan şekeri de ekleyin Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğuttuğunuz sütlaçların üzerine ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla