Konu
:
İrmik Tatlılı Dondurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Tatlılı Dondurma Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Tatlılı Dondurma Tarifi
İrmik Tatlılı Dondurma Tarifi
3,5 su bardağı irmik (525 g)
1 paket çam fıstığı (20 g)
1 paket margarin veya tereyağ (250 g)
3 su bardağı toz şeker (510 g)
3,5 su bardağı süt veya su (490 ml)
Carte dOr Vanilyalı Dondurma
İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun
Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın
Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın
Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 6-7 dakika kadar daha pişirin
Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin
Soğuduktan sonra Carte dOr Vanilyalı Dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul