10-29-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tonton Pastası Tarifi
1 adet pandispanya
200 gram çikolata
300 gram krem şanti
2 adet muz
1 çorba kaşığı tozşeker
Muz esansı
Hazırladığımız ya da hazır pandispanyayı, ortadan ikiye keselim 7-8 santim çapında bir bardak yardımıyla yuvarlak yuvarlak keselim
1 çay bardağı ılık suyu, 1 çorba kaşığı dolusu tozşekerle tatlandırıp, birkaç damla muz esansıyla karıştıralım
Kestiğimiz pandispanyaların her birini, 1 tatlı kaşığı gelecek şekilde bu suyla ıslatalım
Çikolatayı benmari usulü eritip (su dolu bir kabı ateşe koyup, kaynattıktan sonra, üzerine, içine çikolatayı koyduğumuz başka bir kabı oturturuz), hazırlayalım
Eğer hazır krem şanti bulamadıysak, kremayı pudra şekeriyle çırparak koyu bir krem şanti elde edelim
Muzları yuvarlak dilimler halinde kesip, hazırlayalım Her bir pandispanyanın üstüne birazcık krem şanti sürdükten sonra, yeterince muz dilimi yerleştirelim
Onun üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra, benmari usulü erittiğimiz çikolatayla kaplayalım
Soğuduktan sonra, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirip, servis yapalım
|
|
|
|