Konu
:
Glasgow Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Glasgow Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Glasgow Tatlısı Tarifi
Glasgow Tatlısı Tarifi
125 gr (2/3 su bardağı) pirinç (yıkanıp soğuk suda 30 dakika bekletilerek süzülmüş)
250 gr (1+1/4 su bardağı) süt
250 gr (1 su bardağı) krema
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
Bütün malzemeyi bir tencereye koyunuz
Daha büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup küçük tencereyi içine oturtunuz
Tencerenin üstünü kapatıp arasıra karıştırarak orta ateşte 50-55 dakika, pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereleri ateşten alıp küçük tenceredeki karışımı 500 gr'lık (2+1/2 su bardağı) bir sufle kabına boşaltarak oda sıcaklığmda ılıtınız
Kabı buzdolabında 3 saat, tatlı tutana kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul