Yalnız Mesajı Göster

Glasgow Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Glasgow Tatlısı Tarifi



Glasgow Tatlısı Tarifi

125 gr (2/3 su bardağı) pirinç (yıkanıp soğuk suda 30 dakika bekletilerek süzülmüş)
250 gr (1+1/4 su bardağı) süt
250 gr (1 su bardağı) krema
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın

Bütün malzemeyi bir tencereye koyunuz Daha büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup küçük tencereyi içine oturtunuz Tencerenin üstünü kapatıp arasıra karıştırarak orta ateşte 50-55 dakika, pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereleri ateşten alıp küçük tenceredeki karışımı 500 gr'lık (2+1/2 su bardağı) bir sufle kabına boşaltarak oda sıcaklığmda ılıtınız
Kabı buzdolabında 3 saat, tatlı tutana kadar beklettikten sonra soğuk olarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla