Konu
:
Acı Badem Tarifi ( Hatay )
Yalnız Mesajı Göster
Acı Badem Tarifi ( Hatay )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı Badem Tarifi ( Hatay )
Acı Badem Tarifi ( Hatay )
MALZEMELER
5
yumurta
beyazı
600 gr
çekilmiş tatlı
badem
600 gr
pudra şekeri
50 gr
acı
badem
YAPILIŞI
Fırını 170 Oc '
ye
ayarlayıp ön ısıtma yaptıktan sonra, fırın tepsisine yağlı kağıt yayılarak bir kenara alınır
Bir kasede
yumurta
beyazları çırpılarak kar haline getirilir
Sıcak suda
badem
ler haşlanıp kabukları soyulur
Bir mikser (veya havan) yardımı ile dövme işlemi yapılırken, pudra şekerinin üçte biri eklenerek mikserden (havandan) alınır
Bir kasede duran kar halindeki
yumurta
akı, ikiye ayrılarak bir kısmının içine
badem
ler eklenerek karıştırılır
Daha sonra içine geri kalan
yumurta
beyazı ve şeker eklenerek kuwetle karıştırılıp bir
hamur
elde edilir
Bu hamurun kıvamı ne çok katı, ne de akıcı olmalı, ancak kendi kendine yayılacak kadar yumuşak olmalı
Hazır olan fırın tepsisi içindeki kağıdın üzerine bir tatlı kaşığı yardımı ile hamurdan alınır
Aralarında bir parmak aralık kalacak şekilde, top top dökülerek ve yayılmalarını sağlamak maksadı ile 10 dk
bekletildikten sonra, yarısının üstüne
badem
koyarak fırında 25 dk
hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar pişirilip fırından alınır
5 dk
bekledikten sonra iki yarım üst üste gelecek şekilde yapıştırılarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul