Yalnız Mesajı Göster

Gül Reçeli Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Tarifi



Gül Reçeli

Malzemesi:

225 gr reçellik gül,
6 bardak toz şeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

Reçellik güllerin saplarını ayıklayıp iyice yıkayın Sonra ince ince kıyın Bir tencereye 3 bardak su koyarak gülleri de ilave edin Tencerenin ağzı açık olarak, şurup koyulaşıncaya kadar kaynatın Sık sık karıştırın Şurup koyulaşınca, limon suyunu ilave edin İki taşım daha kaynatın Reçelin kıvama geldiğini anlamak için bir kaşıkla alıp, su dolu çay bardağına damlatın Toparlanıp camlaşıyorsa, kıvamını bulmuş demektir Tencereyi ateşten alıp, soğutun Kapaklı kavanozlara doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla