Konu
:
Gül Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli Tarifi
Gül Reçeli
Malzemesi:
225 gr
reçellik gül,
6 bardak toz şeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Reçellik güllerin saplarını ayıklayıp iyice yıkayın
Sonra ince ince kıyın
Bir tencereye 3 bardak su koyarak gülleri de ilave edin
Tencerenin ağzı açık olarak, şurup koyulaşıncaya kadar kaynatın
Sık sık karıştırın
Şurup koyulaşınca, limon suyunu ilave edin
İki taşım daha kaynatın
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için bir kaşıkla alıp, su dolu çay bardağına damlatın
Toparlanıp camlaşıyorsa, kıvamını bulmuş demektir
Tencereyi ateşten alıp, soğutun
Kapaklı kavanozlara doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul