Konu
:
Gül Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli Tarifi
GÜL REÇELİ
Malzeme :
800 gr
gül yaprağı
600 gr
su
1300 gr
toz şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Gül yapraklarının beyaz kısımları makasla kesilir
Bir cam kabın içine bir sıra toz şeker bir sıra gül yaprağı konarak kat kat istif edilir
Ağzına bir bez örtülüp kapağı da kapanır
Beri yanda gülün kırpılan beyazları da bir kapaklı kâseye konup üzerine 600 gram kaynar su dökülerek bunun da ağzına hemen bir ıslak bez örtülüp kapağı kapatılır
İki gün sonra gülün ağzı açılıp hamur gibi yoğrularak gene kapatılır
Bir gün sonra bu süzülüp, şeker bu su ile kestirilip şurup kıvamına gelince, gül yaprakları ilâve edilip kaynatılır
Kıvama gelince limonun suyu da katılıp bir taşım daha kaynattıktan sonra tencere ateşten alınır ve soğumaya bırakılır, ılık iken kavanozlara taksim edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul