Konu
:
Gül Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli Tarifi
Gül Reçeli
Reçellik olarak satılan gül yapraklarından yarım kg
reçel için yeterlidir
Önce yaprakların beyaz kısmı kesişlerek ayrılır, kalan yapraklar 1,5 kg
toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olamak üzere bir kaseye istif edilir üstü kapatılır
Beyazlar başka kaseye alınır, üzerlerine yarım kg
kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır
2 gün sonra kırmızı yaprakların olduğu kase açılır ve hamur gibi yoğurularak tekrar üzeri örtülür
1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün susyu süzülür ve bu suyla 1 kg
şeker kestirilir
Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır
Köpükleri sürekli olarak alınır ve kıvama gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul