Yalnız Mesajı Göster

Yaban Mersinli Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaban Mersinli Tart Tarifi



Yaban Mersinli Tart Tarifi

Lezzet ve sağlığı bir arada sunan yaban mersini; nefis tart hamuruyla beş çayınız için vazgeçilmez bir tada dönüşüyor

Malzemeler,
Tart Hamuru için,
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı un

Üzeri için,
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kutu süt kreması
Yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı su



Hazırlanışı,
Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin
Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşım
kaynatın
Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin
Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin
180 derece fırında 15 dakika pişirin
Ilındıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla