10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaban Mersinli Tart Tarifi
Yaban Mersinli Tart Tarifi
Lezzet ve sağlığı bir arada sunan yaban mersini; nefis tart hamuruyla beş çayınız için vazgeçilmez bir tada dönüşüyor
Malzemeler,
Tart Hamuru için,
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı un
Üzeri için,
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kutu süt kreması
Yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı su

Hazırlanışı,
Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin
Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşım
kaynatın
Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin
Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin
180 derece fırında 15 dakika pişirin
Ilındıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|