Konu
:
Cennet Köşkü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cennet Köşkü Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Cennet Köşkü Tarifi
Milföly Hamuru;
250 gr un (2 tepeleme su bardağı)
1/2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
200 gr margarin
1/2 bardak un (hamuru açmak için)
1 yumurta sarısı (hamurun üstü için)
Şurubu;
2
5 bardak tozşeker
1
5 bardak su
1/4 limon
Süsü için;
1 bardak krem şanti
1 fincan kıyılmış yeşil fıstık
Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın
Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın
3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin
2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın
Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın
Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandınlmış yumurta sarısı sürün
Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin
Sonra da soğuk şuruba atın
Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şanti sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul