Yalnız Mesajı Göster

Cennet Köşkü Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Köşkü Tarifi



Milföly Hamuru;

250 gr un (2 tepeleme su bardağı)

1/2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 bardak su

200 gr margarin

1/2 bardak un (hamuru açmak için)

1 yumurta sarısı (hamurun üstü için)

Şurubu;

25 bardak tozşeker

15 bardak su

1/4 limon

Süsü için;

1 bardak krem şanti

1 fincan kıyılmış yeşil fıstık

Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandınlmış yumurta sarısı sürün Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin Sonra da soğuk şuruba atın Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şanti sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin

Alıntı Yaparak Cevapla