Konu
:
Fırında İncirli Helva
Yalnız Mesajı Göster
Fırında İncirli Helva
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında İncirli Helva
Fırında İncirli Helva
6 adet
elma
10 kuru
incir
1 bardak şeker
1 bardak su
1 çay fincanı dövülmüş
ceviz
2 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı tereyağı
Su bir kapta kaynatıldıktan sonra içine
incir
ler atılır ve
15
dakika kadar beklenir
Kaptaki su süzülür ve
incir
lerin sapları alınarak 4 parçaya bölünür
Elmalar, yıkandıktan sonra ortası oyulur,
incir
ve
ceviz
le doldurulur
Pekmez şekerle karıştırıldıktan sonra her
elma
nın üzerine bir kaşık dökülür
Elmaların üzerine de eşit miktarda tereyağ bırakılır
Sıcak suyun içine de arta kalmış olan
şeker
ve pekmez atılır
Bu karışım da
elma
ların aralarına dökülür
Orta
ısılı fırında yarım saat pişirilir
Yarım saat sonra fırının ısısı çoğaltılır ve kapak çıkarılır
Şurup, zaman zaman
elma
ların üzerine dökülürse
elma
lar hem pişer, hem kızarır
Servisi sıcak ya da soğuk olarak, istenirse
krem
şantiyi ile birlikte yapmak mümkündür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul