Konu
:
Vişneli Kurabiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Kurabiye Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Kurabiye Tarifi
200 gr
dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
80 gr
toz şeker
1 tatlı kaşığı kişniş
3 yumurta
250 gr
pudra şekeri
2 adet vanilya çubuğu
1 çay kaşığı tarçın
2 damla likit acı badem özü
400 gr
toz badem
3-4 adet tarçın kabuğu
Bir tutam kakule
Önce fırını 140 derecede ısıtın
Bu arada vişne, vişne suyu ve şekeri 15 dakika kadar kaynatın
Soğuduğu zaman el blendır'ıyla hafifçe ezip kişniş taneciklerini ilave edin
3 yumurta akını mikser'de yüksek hızda çırpıp kıvamlı köpük elde edin
Yumurta köpüğünden 2 çorba kaşığı alarak daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın
Mikseri düşük hızda çalıştırıp pudra şekerini yumurta köpüklerine azar azar yedirerek ilave edin
2 adet vanilya çubuğunu bıçağın sivri ucuyla, uzunlamasına kesip içindeki tohumları alın
Vanilya özleri, 1 çay kaşığı tarçın, 2 damla likit acı badem özü ve 200 gr
toz badem ilave edin
Hafifçe yoğurduktan sonra 200 gr
daha badem tozu ekleyerek nispeten kıvamlı bir hamur elde edin
Hamuru 15 dakika kadar dinlendirip merdaneyle 5 mm
kalınlığında açın
Kalp şeklindeki kalıplarla kesin
Minik kalplerin yarısına farklı bir kalıpla 3 adet delik açın
Ayırdığınız yumurta köpüğüne 2 çorba kaşığı soğuk su ilave edip kurabiyelerin üzerine fırçayla sürün
Kurabiyeleri fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Fırını kapattıktan sonra 3-4 adet tarçın kabuğu ve bir tutam kakuleyi bir kabın içerisine koyup ılık fırında bekletin
Soğuduktan sonra üzerinde delik olan kalpli kurabiyelere pudra şekeri serpin, diğerlerineyse hazırladığınız vişne marmeladını sürün
Marmelatlı kalplerin üzerini pudra şekerli kurabiyelerle kapatın
Bir kutuya kurabiyeleri dizin
Üzerine kırmızı gül yaprakları ve fırında beklettiğiniz ılık tarçın ve kakuleyi serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul