Konu
:
Seray Sever / Sunucu 'Dan Tarçınlı Elma Ve Çin Usulü Sebzeli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Seray Sever / Sunucu 'Dan Tarçınlı Elma Ve Çin Usulü Sebzeli Tavuk Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Seray Sever / Sunucu 'Dan Tarçınlı Elma Ve Çin Usulü Sebzeli Tavuk Tarifi
Seray Sever / Sunucu 'dan Tarçınlı Elma ve Çin usulü sebzeli tavuk Tarifi
Size çok hafif bir tatlı tarifi vereceğim
Yağsız ve şekersiz beslenme programı uyguladığım için annemden öğrendiğim bir tarif, hem pratik hem de sağlıklı
Tatlı kırmızı elmalar rendelenir, 2-3 dakika pişirilir, isteğe göre tarçın ve kırılmış ceviz eklenip karıştırılır ve buzdolabında bekletilip soğutulduktan sonra servise hazır hale getirilir
Yanına light dondurma da koyulabilir
Bir de ana yemek yapalım
Çin mutfağını çok severim ve çok sağlıklı bulurum
Bu anlamda pratik ve doyurucu bir lezzet
Bu yemeği yapmak için bir vok'a ihtiyacımız var
Malzemeler:
* 1 adet kabak
* 1 adet büyük sarı biber
* 1 adet patlıcan
* Bal
* Sirke
* Soya sosu
* 1 adet büyük kırmızıbiber
* 1 adet beyaz soğan
* 500 gr küçük kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
* Hardal
* Zencefil
* Noodle (ince Çin makarnası)
Yapılışı:
Vok ateşin üstüne koyulur ve içine fırçayla zeytinyağı sürülür
Bütün sebzeler ince ince doğranıp içine atılır
Bir tutam zencefil eklenir
Biraz renk aldıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk parçaları da içine koyulur ve üstüne önce 2-3 kaşık sirke, daha sonra da soya sosu eklenir, hardal biraz sulandırılıp bu karışımın üstüne ilave edilir, pişmeye başladığını hissettiğimizde üstünde 2 kaşık bal gezdirilip karıştırılır ve pişmeye bırakılır
Sıcak su dolu bir kapta noodle'lar yumuşatılır, yumuşayan noodle'lar bu karışımın üstüne eklenip, 1-2 dakika karıştırılarak pişirilir, ocaktan alınıp servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul