10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyveli Çörek Tarifi
1/2 su bardağı erimiş Teremyağ
1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı kuru kayısı
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
2 adet yumurta
1 çorba kasığı limon kabuğu rendesi
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Kayısı ve cevizi çekirdeksiz sarı üzüm büyüklüğünde kesip, hazırlayalım
Yumurtalardan bir tanesinin akını ayırıp, geri kalan yumurtaları büyükçe bir kabın içinde erimiş Teremyağ yağını, yoğurt, tozşeker, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ile iyice karıştıralım
Kuru üzüm, kuru kayısı ve cevizi ilave edip, aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım
Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde yuvarlayalım
Bu kurabiyelerin bir yüzünü önceden ayırdığımız ve çırptığımız yumurta akına ondan sonra da tozşekere bulayıp, yağladığımız fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıttığımız 180°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirip, sğuduktan sonra servis yapalım
|
|
|