Konu
:
Helvacıkbağı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Helvacıkbağı Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helvacıkbağı Tatlısı Tarifi
Helvacıkbağı Tatlısı Tarifi
1,5 kg helvacı kabağı
2 bardak toz şeker
1/2 kahve fincanı su
Üzerine:
200 gr
kaymak
Helvacı kabağının kabukları kesilip ayıklanır
Çekirdekleri çıkarılır, üç parmak en ve boyunda parçalara kesilerek y
ayva
n bir tencereye döşenir
Üzerlerine toz şeker ile su ilâve edilerek, tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateş üzerine oturtulur
Ka
bakla
r, suyunu bırakıp da yeniden çekince ve yumuşayınca
tencere
ateşten indirilir
Düz delikli bir kepçe ile zedelemeden teker teker tencereden alınarak tabağa sıralanır ve üzerine
kaymak
konarak soğuduktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul