Konu
:
Doğum Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Doğum Pastası Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Doğum Pastası Tarifi
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3 paket renkli toz jöleler
200 gram kedidili [savuyel] bisküvi
2 adet muz, kivi, vişne gibi meyveler olabilir
Kremasını yapmak için sütü, yumurtayı, unu ve şeker çırpın
Ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
Ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı koyup karıştırın
Bu arada sıcak suda üzerindeki tarife göre hazırlayıp çözdürün
Çilekli jöleden hazırlayacağınız kabın içine 1 parmak kalınlığında döküp hemen dondurun
Üzerine dilimlenmiş meyveleri dizin
Meyvelerin üzerini örtecek kadar jöleyi tekrar döküp yine dondurun
Hazırladığınız diğer jölelere bisküvileri bandırıp tencerenin kenarlarından 1santim kalacak kadar boşluk bırakarak kat kat krema ve bisküvileri dizin
Son kat sadece bisküvi olmalı
En son kanarda kalan boşluklara jöleleri boşaltın
Hemen dipfrizde soğumaya bırakın
2 saat boyunca dolapta bekletince hazır olan pastanın üzerine kalan krema ile yazı da yazabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul