Yalnız Mesajı Göster

Vanilyalı Pandispanya

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Pandispanya







Malzemeler:
8 yumurta
5 çorba kun
11 çorba ktoz şeker
yarım çay bsıcak su
1 pvanilya

HAZIRLANIŞI:
8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır
toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene
kadar çırpılırkalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak
köpürtülürdaha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya,
ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilirhazırlanan pandispanya
hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede
yaklaşık 40 dk pişiriliriçinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne

ile ara katları lezzetlendirdik evinizde kendi pastanızı pişirmeniz için ilk adım


Alıntı Yaparak Cevapla