Konu
:
Vanilyalı Pandispanya
Yalnız Mesajı Göster
Vanilyalı Pandispanya
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vanilyalı Pandispanya
Malzemeler:
8 yumurta
5 çorba k
un
11 çorba k
toz şeker
yarım çay b
sıcak su
1 p
vanilya
HAZIRLANIŞI:
8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır
toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene
kadar çırpılır
kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak
köpürtülür
daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya,
ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir
hazırlanan pandispanya
hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede
yaklaşık 40 dk
pişirilir
içinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir pandispanya
bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve kremalarla zenginleştirebilirsiniz
biz ara katlarını şekerli su ile ıslattık
daha sonra erimiş çikolata ve krema karışımı(ganaj) ve vişne
ile ara katları lezzetlendirdik
evinizde kendi pastanızı pişirmeniz için ilk adım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul