Konu
:
Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi
Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi
4 küçük boy ekmek ayvası
2 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Taze kaymak
Ayvaları ortadan ikiye bölüp ortasını aldım
Çekirdeklerini ayıklayıp kenara ayırdım
Fırını 200 dereceye ısıttım
Ayvaları bir fırın kabına -kabukları aşağı gelecek şekilde- yerleştirdim
Ayvanın çekirdeklerini ortasına koydum (ayva piştikten sonra çıkarılıp atılıyor – renk veriyormuş çekirdekleri)
Üstlerine 1 su bardağı şeker ve suyu döktüm
İki parça çubuk tarçını fırın kabına koyup ayvaları fırına verdim
Yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra ayvaları ters çevirdim ve 20-25 dakika kadar daha pişirip fırından çıkardım
Tatlı iyice soğuyunca birer tane tabağa alıp ters çevirdim, bir çorba kaşığı suyundan döktüm
Üzerine de bir tatlı kaşığı kadar taze kaymak koydum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul