Yalnız Mesajı Göster

Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi



Ayva Tatlısı (Şanlıurfa) Tarifi

4 küçük boy ekmek ayvası
2 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Taze kaymak

Ayvaları ortadan ikiye bölüp ortasını aldım Çekirdeklerini ayıklayıp kenara ayırdım Fırını 200 dereceye ısıttım Ayvaları bir fırın kabına -kabukları aşağı gelecek şekilde- yerleştirdim Ayvanın çekirdeklerini ortasına koydum (ayva piştikten sonra çıkarılıp atılıyor – renk veriyormuş çekirdekleri) Üstlerine 1 su bardağı şeker ve suyu döktüm İki parça çubuk tarçını fırın kabına koyup ayvaları fırına verdim Yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra ayvaları ters çevirdim ve 20-25 dakika kadar daha pişirip fırından çıkardım Tatlı iyice soğuyunca birer tane tabağa alıp ters çevirdim, bir çorba kaşığı suyundan döktüm Üzerine de bir tatlı kaşığı kadar taze kaymak koydum

Alıntı Yaparak Cevapla