Yalnız Mesajı Göster

Hamur Lokması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Lokması Tarifi



Hamur Lokması Tarifi

600 gr su
75 gr yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
450 gr un
6 bütün yumurta
Kızartmak için 2 kg yağ

Şurubu:
2 kg şeker
1 kg su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu

Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız Suyu, yağı, şekeri, tuzu bir tencereye koyup bir kere kaynatınız ve elenmiş olarak tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak sureti ile unu, yedirip bir hamur yapınız ve ağır ateşte zaman zaman eze eze karıştırıp alt üst ederek 10 dakika pişirip ateşten alarak başka bir tencereye koyunuz İlk sıcaklığını kaybeder etmez yumurtaları teker teker ilâve edip karıştırarak yediriniz Derince bir tepsiye gayet ılık olarak yağı koyunuz ve avucunuzun içini ve sağ parmaklarınızı hafifçe yağlayınız
İki elinizle fındıktan biraz büyük parçalar şeklinde yuvarlayıp yağa atıp, kızartıp şuruba çıkarınız Şurubunu çekince arzu ettiğiniz zaman servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla