Yalnız Mesajı Göster

Armutlu İslak Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu İslak Kek Tarifi



Armutlu Islak Kek Tarifi

1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tosu
Bir tutam tuz
2 çay kaşığı toz tarçın
150 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
1,5 armut
3/4 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
Pudra şekeri

Armutların kabuğunu soyup, rendeleyin Kararmaması için üzerlerine çok az limon suyu gezdirip, bir kenara ayırın
Bir buçuk su bardağı unu, yarım paket kabartma tozu ile eleyin, tuz ve toz tarçını ekleyin
Oda sıcaklığındaki yumurtaları bu malzemelerin içine kırın Çok sert olmayan margarini de ekleyip, karıştırın, bu arada şekeri de katın Tüm malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra rendelenmiş armudu ekleyin Çekirdeği çıkarılmış vişneleri de ilave ettikten sonra, hamuru hafifçe yağlanmış 1,6 lt bir kek kalıbına boşaltın
Kek kalıbının ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın kabının içine oturtun Yüksek dereceli fırında 2 saat kadar pişirin
Fırın kabındaki su bitecek olursa, su eklemeyi ihmal etmeyin Arzu ederseniz, kekin üzerine pudra şekeri serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla