Konu
:
Çİlek Peltesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çİlek Peltesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çİlek Peltesi Tarifi
ÇİLEK PELTESİ
MALZEME
1 kilo
çilek
3 su bardağı seker
5 kasık nişasta «yemek kaşığı»
6 bardak su
YAPILIŞI :
Çilek sapları ayıklanarak bol su ile, kumu gidene kadar bir kaç defa yıkanır
Ve sonra tel süzgeçten ezilerek geçirilir
Bu ezilmiş çileğe, şeker su ve nişasta ilâve edilip, ağır ateş üzerindeki bir tencerede tercihan tahta kaşıkla ve hep ayni yönde olmak üzere devamlı karıştırarak yarım saat kadar pişirilir
Karışım koyu kıvama gelince, evvildeh su ile ıslatılıp kurulanmamış bir cam kâseye dökülür
Soğuduktan sonra cam kâse servis tabağına kapatılarak pelte şekilli olarak tabağa aktarılır
Üzeri
hindi
stan
ceviz
i ile süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul