Konu
:
Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi
Tel Kadayıflı Muhallebi (Şanlıurfa) Tarifi
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
4-5 parça damla sakızı
1 paket kremşanti veya krema
Kadayıfı için:
250gr kadayıf
Yarım su bardağından biraz fazla orta irilikte çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Kadayıf parçalayıp ufalayabilmek için buzdolabı poşetine koyulup buzlukta bir süre bekletildikten sonra poşet içerisinde ezilerek ufalanır
Tereyağı eritilir
Kadayıflar kahverengi rengi alana kadar kavrulur
Fındıklar eklenir
Beraber bir süre daha kavrulur
Başka bir tencerede un, şeker tel çırpıcı ile süt azar azar ilave edilerek karıştırılır
Orta ateşte pişirilir
Damla sakızı da ilave edilir
Krema veya kremşanti de ilave edilip mikserle çırpılır
Muhallebi ılındıktan sonra cam dikdörtgen kaba kadayıfın yarısının üzerine yavaş yavaş dökülür
Kadayıfın kalan yarısı üzerine serpiştirilir
Soğutulduktan sonra kesilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul