Konu
:
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
Yalnız Mesajı Göster
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
1/3 kilo taze veya kırık pirinç,
1/2 kilo toz şekeri,
1+1/4 litre su,
200 gram dövülmüş ceviz içi veya badem içi ya da fındık içi
Yapımı
:
Pirinç, darı ve taşları iyice temizlendikten sonra bol suda yıkanır ve bir gece önceden 1+1/4 litre suya konur
Ertesi gün pirinç bir gece önceki suyuyla tencereye konur ve lapalaşıncaya kadar kaynatılır
Pirincin sulu bir lapa olması gerekmektedir
Eğer koyulaşmışsa biraz sıcak su katılır ve sulandırılır
Sonra içine şeker dökülür ve karıştırılır
Şeker eriyip de lapayla iyice karışınca tencere ateşten indirilir, tabaklara boşaltılır ve orada soğumaya bırakılır
Servis yapmadan önce tabaklara zevke göre dövülmüş ceviz içi, badem içi veya fındık içi serpilir ve servis yapılır
Nazlaç'ı sütle pişirecek olanlar pirinci bir gece suda ıslattıktan sonra suyunu süzer ve 1+1/4 litre sütle lapa oluncaya kadar pişirirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul