Konu
:
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
Yalnız Mesajı Göster
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
Nazlaç Tarifi ( Osmanlı )
250 gram pirinç
750 gram kaynamış süt
75 gram şeker
20 gram tereyağı
1/2 vanilya çubuğunun yarısı
Önce ölçülü süt ve pirinç kaynatılır
Şeker ve diğer maddeler de katılarak devamlı karıştırılır, kalınlaşınca kaselere bölüştürülür
(Umumiyetle pirinç tatlılarına ateşten indirileceği vakit güzel kokulu olması için biraz gül suyu ilâve edilir
Muhallebi ve buna benzer tatlılara da yenirken gül suyu serpilir
)
Not: Nazlı aşlar, sade olarak yenildiği gibi, mükellef malzeme ile, meselâ nazlı aş dolu tabaklara iyice dövülmüş badem ve iç cevizle de yenilir
Ve üzerine bol gül suyu dahi serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul