Konu
:
Ahududu Peltesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ahududu Peltesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududu Peltesi Tarifi
Ahududu Peltesi Tarifi
1/2 kg ahududu
1/2 kg şeker
80 gr nişasta
Ezilmeden yıkanan ahududular bir kapta iyice ezilir, üstlerine bir litre su ilâve edilir
Karışım, tel süzgeçten geçirilerek bir tencereye şeker ilâve edilerek peşirilir
Kaynamaya başlarken 1,5 bardak suda ezilmiş nişasta ilâve edilir ve iyice karıştırılır
Birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşten alınarak bir kepçe ile yüksekten akıtılarak kâselere bölünür
Soğuduktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul