Konu
:
Milföyden Şöbiyet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföyden Şöbiyet Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyden Şöbiyet Tarifi
Milföyden Şöbiyet Tarifi
20 adet kare milföy hamuru
1,5 su bardağı ceviz
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbet için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Milföy hamurları şeklini bozmadan, merdaneyle biraz büyütülür
Sonra artı şeklinde kesilerek her milföyden 4 parça çıkarılır
Daha sonra üçgen kenarına dövülmüş ceviz konur ve üçgen olarak kapatılır
Bütün şöbiyetler aynı şekilde hazırlanır
Yağlanmış tepsiye az bindirerek dizilir
Üzerine tereyağı gezdirilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul