Konu
:
Milföyden Şöbiyet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföyden Şöbiyet Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Milföyden Şöbiyet Tarifi
10 yaprak milföy hamuru
1 bardak süt
2,5 yemek kasigi irmik
yarim bardak kadar findik yada fıstık ici
3 bardak su
3 bardak seker
bir miktar tereyagi
Önce şerbeti hazirlayip soğutmak gerekli, koyu kivamli bir şerbet olucak
Milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin
bu sirada süt ve irmikten oluşan kaymagi pişirin onuda bir kösede ilinmasi için birakin
Milföy hamurlari çözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir
Hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pişirilir
Firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soğuk şerbet dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul