Yalnız Mesajı Göster

Milföyden Şöbiyet Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyden Şöbiyet Tarifi



10 yaprak milföy hamuru

1 bardak süt

2,5 yemek kasigi irmik

yarim bardak kadar findik yada fıstık ici

3 bardak su

3 bardak seker

bir miktar tereyagi

Önce şerbeti hazirlayip soğutmak gerekli, koyu kivamli bir şerbet olucak Milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyinbu sirada süt ve irmikten oluşan kaymagi pişirin onuda bir kösede ilinmasi için birakin Milföy hamurlari çözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir Hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pişirilir Firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soğuk şerbet dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla