Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi



5 yumurta

15 su bardağı un

1 limon kabuğu rendesi ve 1 kaşık limon suyu

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı patates nişastası

1 çay kaşığı vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 kahve fincanı şekerli süt

kaymaklı ya da vanilyalı dondurma

Üzerini süslemek için:

4 yumurta akı

1/2 paket vanilya

3 kahve fincanı şeker

5 yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşana kadar çarpılır Elenmiş nişasta, un,vanilya, kabartma tozu ilave edilip karıştırılır 25 cm çapında kalıp yağlanır, un serpilir Karışım kalıba konup önceden ısıtılmış (170-180 derece) fırında 35-40 dk pişirilir Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir (Bıçakla kesebileceğiniz gibi naylon iplede çok muntazam kesebilirsiniz) Parçalar soğuk şekerli su (soğuk şekerli sütle) ıslatılır Arasına dondurma konur Buzlukta soğuk olarak saklanır 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılarak çok koyu bir şurup yapılır Yumurta akları çarpılarak kar haline getirilir Kaynar şurup döküp karıştırılır Vanilya konur Soğuduğunda altta birileri şurubu almadan krema torbasına doldurulur Pastanın üzerine dağ biçimi verilerek sıkılır Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla