Konu
:
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
5 yumurta
1
5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi ve 1 kaşık limon suyu
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı patates nişastası
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı şekerli süt
kaymaklı ya da vanilyalı dondurma
Üzerini süslemek için:
4 yumurta akı
1/2 paket vanilya
3 kahve fincanı şeker
5 yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşana kadar çarpılır
Elenmiş nişasta, un,vanilya, kabartma tozu ilave edilip karıştırılır
25 cm çapında kalıp yağlanır, un serpilir
Karışım kalıba konup önceden ısıtılmış (170-180 derece) fırında 35-40 dk pişirilir
Soğuyunca enine 2 parçaya kesilir
(Bıçakla kesebileceğiniz gibi naylon iplede çok muntazam kesebilirsiniz) Parçalar soğuk şekerli su (soğuk şekerli sütle) ıslatılır
Arasına dondurma konur
Buzlukta soğuk olarak saklanır
3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılarak çok koyu bir şurup yapılır
Yumurta akları çarpılarak kar haline getirilir
Kaynar şurup döküp karıştırılır
Vanilya konur Soğuduğunda altta birileri şurubu almadan krema torbasına doldurulur
Pastanın üzerine dağ biçimi verilerek sıkılır
Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul