Konu
:
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Bademli Sütlü İrmik Helvası Tarifi
100 gr
badem
100 gr
tereyağı
140 ml
süt
250 gr
irmik
250 gr
şeker
Bademleri bir taşım haşlayıp kabuklarını soyun
Bir tavada badem, irmik ve tereyağını kısık ateşte çevrin
İrmik ve bademler pembeleşene kadar yakmamaya dikkat ederek kavurun
Sütü ve 170 gr
toz şekeri 1,5 su bardağı su ile karıştırıp kaynatın
Kaynattığınız karışımı kavurduğunuz irmiklere katın
İrmikler karışımı iyice çekene kadar kısık ateşte 15 dakika pişirin
+ Daha sonra kalan toz şekeri pişirdiğiniz helvaya katın ve karıştırın
Ağzı kapalı olarak dinlendirin
Ilındıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul