Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Havuç Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Havuç Tatlısı Tarifi



Kaymaklı Havuç Tatlısı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

Havuç

Şeker

Limon suyu

Melisa yaprağı

Karanfil

Kaymak

yapilisi

Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır

2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır

Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır

Bir tabağa dizilir,

Üzerine değir*menden geçi*rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir

İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır

Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir

Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir

Alıntı Yaparak Cevapla