Konu
:
Papyon Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Papyon Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Papyon Tatlısı Tarifi
Papyon Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz, aldığı kadar un
Üzeri için:
Ceviz
1 adet yumurtanın akı
150 gram eritilmiş tereyağı
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın
Limon suyunu ilave edip 2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın
Süt, yumurta, sıvıyağ, sirke, bir tutam tuz ve unu derin bir kaseye alın
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın
Her bir hamuru çok ince olacak şekilde açın
Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar kesin
4 adet yuvarlağı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun
Ortasından büzerek papyon şekli verin ve üzerine tereyağı sürün
Yarım cevizin altını yumurta akına bulayıp büzdüğünüz orta kısma yapıştırın
Kestiğiniz diğer yuvarlak hamurları da aynı şekilde hazırlayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Soğuk şerbeti sıcak sonra tatlının üzerine gezdirin
Şerbeti çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul