Konu
:
Haşhaş Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaş Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaş Helvası Tarifi
Haşhaş Helvası Tarifi
GEREKLİ MALZEME
2 bardak pekmez
2 bardak haşhaş
YAPILIŞI
1
Pekmez ateş üzerine konur
Kaynatılmak suretiyle koyulaştırılıp, ağda haline getirilir
Ağdanın kıvama gelip gelmediğini anlamak için soğuk su üzerine kaşıkla ağdadan bir damla damlatılır, top halinde düşüp öylece kalırsa ağda kıvama gelmiş demektir
2
Bu ağda içerisine evvelce temizlenmiş, yıkanıp, kurutulmuş haşhaş dökülür
Bir iki dakika tekrar ateşte tahta kaşıkla karıştırılarak kaynatılır, ateşten alınır
3
Ilık hale gelinceye kadar bekletilen bu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, düz ve temiz iki taş arasında haşhaş tohumları ezilinceye kadar altlı üstlü dövülür
Bıçak sırtından biraz kalınca yaprak haline getirilir, hafifçe dürülerek servis tabağına istif edilir
Diğer parçalar da aynı şekilde dövülür, dürülür
NOT: Aynı işlemlerle dövülmüş cevizden ceviz helvası da yapılır
Burdurda bu helva genellikle pekmezden yapılır
Çünkü pekmezin kendine has kokusu ile daha nefis olur
Pekmez, haşhaş ve ceviz kanşımı ile de yapılır
Sade şekerle yapılacaksa şekeri ağda haline getirirken yeterince limon suyu veya limon tuzu koymak gereklidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul